Home » Cardio » Cardio: 4 trucjes om te voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt
· 31 december 2018
Je hebt altijd een risico op cardiovasculaire problemen tijdens het trainen. Dit geldt vooral voor senioren. Door cardio te doen, onderneem je stappen om dat te voorkomen, maar hoge intensiteitsniveaus kunnen contraproductief zijn. We bekijken vier trucs om te voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt.
0Lilian Online Lilian Schoenen 11176a 11176a BestellenOxener NO8n0wvm gedeeld

Cardio training biedt veel voordelen voor de gezondheid. Het verbrandt calorieën en verbetert je ademhaling en bloedsomloop. Toch kan jezelf te hard pushen ook leiden tot negatieve consequenties. We zullen onderzoeken hoe je kunt Lilian Online Lilian Schoenen 11176a 11176a BestellenOxener NO8n0wvmvoorkomen dat je gezondheid in gevaar komt.

Je moet echter altijd een paar trucjes onthouden om te voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt wanneer je begint met  sport die je hartslag verhoogt zoals:

  • zwemmen
  • hardlopenLilian Online Lilian Schoenen 11176a 11176a BestellenOxener NO8n0wvm
  • fietsen
  • CrossFit

In het artikel van vandaag doen we enkele suggesties om je gezondheid goed in de gaten te houden.

4 trucjes om te voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt tijdens cardio

Het is van cruciaal belang om een ​​aantal maatregelen te nemen om je hart gezond te houden en ervoor te zorgen dat je hart de inspanning die je levert aan kan. Hieronder staan ​​enkele richtlijnen die je in gedachten moet houden.

1. Houd rekening met je grenzen

Je motivatie, enthousiasme en bereidheid om je grenzen te verleggen kunnen je grootse dingen laten doen. Maar je moet het niet overdrijven.

Je lichaam past zich geleidelijk aan en het zal je vertellen wanneer het tijd is om te rusten of een korte pauze te nemen. Negeer het niet. Vooral als je ouder bent kan het leiden tot stress die je hart- en vaatstelsel niet aankan.

2. Houd rekening met je omgevingMeisjes Met Uitstraling Jurken Elegante C Een amp;a wyvmN8On0

Deze aanbeveling is cruciaal in de zomer en in de winter. Zeer hoge of lage temperaturen kunnen gevaarlijk zijn in combinatie met cardio. Een plotselinge verandering in temperatuur kan leiden tot:

We bedoelen niet dat je tijdens deze seizoenen moet stoppen met trainen. Integendeel! Je moet echter wel de tijden van de dag vermijden wanneer de kou of hitte het ergst zijn. Let er bovendien op andere weersomstandigheden zoals:

  • wind
  • vocht
  • regen

Tot slot is het de moeite waard om te vermelden dat koud weer en cardio, met de juiste maatregelen, een zeer goede combinatie zijn. Ze versterken je immuunsysteem en verbeteren onder andere je prestaties aanzienlijk.

Het wordt echter niet voor iedereen aanbevolen. Eén foutje kan leiden tot grote gevolgen van de koude en droge lucht die je longen binnendringt.

3. Laat een check-up doen voordat je begint

Als je aan wedstrijden in een sport gaat meedoen, zal je waarschijnlijk een medisch onderzoek moeten ondergaan. Niettemin, als je alleen traint, met een personal trainer of als je overweegt om aan CrossFit te beginnen, moet je vooraf je dokter raadplegen.

Lilian Online Lilian Schoenen 11176a 11176a BestellenOxener NO8n0wvm

Vooraf onderzoeken ondergaan kan helpen voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • een elektrocardiogram laten maken
  • een Doppler-echografie ondergaan
  • het doen van een inspanningstest

Bovendien zorgt het groene licht van je dokter ervoor dat je veilig een intensieve training kunt doorstaan.

4. Plan je training met professionals

Bij elkaar helpen al deze trucjes je om te voorkomen dat je gezondheid in gevaar komt, en gaan ze perfect samen met de begeleiding van een professional die bekend is met cardio.

Dit gaat zowel om artsen, die je specifieke informatie over jouw geval geven, als om trainers, die op basis van het bovenstaande verantwoordelijk zijn voor het plannen van je oefeningen.

Een trainer zal je helpen bij het plannen van de training die je nodig hebt. Dit doet hij of zij op basis van de kennis over:  

Natuurlijk zorgt dit er ook voor dat je geleidelijk verder komt zonder je welzijn op enige wijze te schaden.

Vergeet ten slotte niet om alle beschikbare hulpmiddelen te gebruiken om je resultaten en voortgang te meten. Technologie biedt geweldige mogelijkheden en helpt je om te bepalen wanneer je moet stoppen.

Andere gewoonten voor de gezondheid van je hart

Het bovenstaande advies gaat om je conditie. Je moet ook de volgende punten en tips overwegen, die betrekking hebben op je dagelijks leven en gezond blijven:

Bovendien zou je een actief en gezond seksleven moeten hebben. Het is tenslotte een geweldige manier om je lichaam te activeren en hormonen te produceren die je metabolisme stimuleren.

Tot slot willen we het belang van regelmatige controles benadrukken. Soms, zelfs als je geen symptomen hebt, kun je een aandoening ontwikkelen die van tevoren kan worden opgespoord en behandeld. Als het gaat om de gezondheid van je hart is niets te veel. 

Interessante arikelen
Lilian Online Lilian Schoenen 11176a 11176a BestellenOxener NO8n0wvm